Close the gap

#20 - Hur kan vi bli modigare?

May 25, 2020 Christian Malmström Season 1 Episode 20
Close the gap
#20 - Hur kan vi bli modigare?
Show Notes

Mod ansågs redan av de gamla grekerna för över 2000 år sedan vara den absolut viktigaste komponenten för att leva livet fullt ut. Men hur kan vi alla bli modigare? Ny forskning från bla Robert Biswas-Diener och Cynthia Pury ger oss några nycklar och lärdomar från världens modigaste personer. Hör berättelsen om den kinesiska nioåringen som blev nationalhjälte 2008 genom att ikläda sig rollen som korridor-vakt. 

En kort summering av vad forskningen visar:

  • Mod är inte krångligare än att det är kombinationen av hög villighet att agera och förmågan att minska känslan av rädsla.
  • Mod är en värdefull tillgång, som vi alla bör sträva efter att utveckla.
  • Vi kan lära oss att bli modigare, om vi ser mod som en muskel som gradvis går att utveckla.
  • Vi kan alla visa mod genom att ta oss an våra personliga rädslor för mod handlar inte enbart om farliga situationer och att riskera livet för andra.
  • Genom att påminna oss om vilka roller vi har i livet, och att dessa rollerna kräver olika typer av mod, kan vi när det väl hettar till vara bättre förberedda på att göra det rätta och modiga.

Om du gillar avsnittet vore jag jättetacksam om du vill prenumerera OCH ge ett omdöme på iTunes. Det hjälper till att sprida podden till fler. Jag har medvetet tagit beslutet att inte sälja din uppmärksamhet och tid till annonsörer för att hålla podden reklamfri, så istället vore jag superglad om du vill tipsa alla dina vänner om podden (direkt eller via social media). När vi tillsammans strävar mot vår fulla potential kommer världen bli en lite bättre plats! Om du har frågor som du vill att jag tar upp eller vill ha hjälp att nå nästa nivå når du mig, Christian Malmström på christian@ironcoach.se eller via ironcoach.se eller lavaleadership.com.